Persoonlijke verhalen

De Kanjerketting van…

De Kanjerketting is van onschatbare waarde voor gezinnen met een kind met kanker. Ouders en kinderen delen hun persoonlijke verhaal en vertellen hoeveel de Kanjerketting voor hen betekent.

Het verhaal van Bente

“26 juli 2019 staat in ons geheugen gegrift: de dag dat we hoorden dat onze mooie, vrolijke zesjarige dochter een hersenstamtumor had. Er was geen kans op overleving. Van kerngezond naar terminaal… BAM. Nooit een bloemenkraal voor ons…”

 • Het verhaal van Amber

  Dit is de Kanjerketting van Amber. “Volgende maand is het tien jaar geleden dat Amber (16) leukemie kreeg”, vertelt haar moeder Wendy. “We hebben onlangs een gave fotoshoot gedaan om het leven te vieren."

 • Het verhaal van Luke

  Dit is het verhaal van Luke (17). Zijn moeder Karin vertelt: “Op 15 mei 2018, toen Luke net 15 was geworden, kregen we het vreselijke bericht dat Luke een osteosarcoom in zijn knie had, een vrij zeldzame vorm van botkanker. Ongeloof, verdriet, angst. De grond die onder je wegvalt. Een niet te beschrijven gevoel. De pijn die hij al bijna een half jaar voelde bleken minuscule botbreuken te zijn.
   

 • Het verhaal van Leah

  Dit is de Kanjerketting van Leah (4 jaar). Haar moeder Miriam vertelt: “Leah was elf maanden toen ze leukemie kreeg. Het eerste jaar van de behandeling was heel zwaar. Het tweede jaar ging gelukkig wat beter, maar ze heeft enorm moeten vechten. 

 • Het verhaal van Niek

  De 9-jarige Niek kreeg in februari 2020 de bloemenkraal en werd verrast met een prachtige Kanjerketting-taart. ‘'Deze taart heb ik speciaal laten maken om de laatste kraal, het einde van de behandeling, te vieren’', vertelt zijn moeder Marloes. 

 • Het verhaal van Elin

  Elin is negen jaar, heeft drie Kanjerkettingen en kreeg onlangs voor de derde keer de bloemenkraal, de kraal die kinderen krijgen na de laatste behandeling. 

 • Het verhaal van Charley

  De zevenjarige Charley kreeg in augustus 2019 de diagnose acute lymfatische leukemie (ALL).

 • Het verhaal van Floortje

  Floortje kreeg in 2011 op tweejarige leeftijd een Wilms-tumor. Haar moeder Els vertelt: “Op 20 januari 2012 kreeg Floortje de bloemenkraal , die staat voor het einde van de behandeling. Maar op 6 juli 2012 kregen we te horen dat er opnieuw een Kanjerketting moest komen, omdat Floortje een tweede ronde behandelingen moest ondergaan.

 • Het verhaal van Zary

  Dit is de Kanjerketting van de 4-jarige Zary uit België. ‘Zary was 22 maanden toen ze leukemie kreeg’, vertelt haar moeder Amina.

Wil jij ook je verhaal delen?

Laat ons weten wat de Kanjerketting voor jou betekent

Geen bestand geselecteerd

Geen bestand geselecteerd