Het verhaal van Floortje

Als ik de Kanjerketting vast houd, dan voel ik me sterk, want in de ketting zit heel veel van mijn verleden

Floortje kreeg in 2011 op tweejarige leeftijd een Wilms-tumor. Haar moeder Els vertelt: “Op 20 januari 2012 kreeg Floortje de bloemenkraal , die staat voor het einde van de behandeling. Maar op 6 juli 2012 kregen we te horen dat er opnieuw een Kanjerketting moest komen, omdat Floortje een tweede ronde behandelingen moest ondergaan.

Op 5 juli 2013 kreeg ze na een jaar opnieuw de bloemenkraal. Een heftig, intens en bewogen jaar met enorme dieptepunten, maar ook hoogtepunten. Met veel emotie, verbondenheid, tranen en vechtlust.

Als ik de Kanjerketting zie, dan ga ik vanzelf terug in de tijd en voel ik weer hoe het was, al die vingerprikjes, aanprikken, onderzoeken, bloedtransfusies etc. Floortje heeft twee kettingen, een korte en een lange. Ik weet nog precies wat welke kraal betekent en kan zo helemaal de tijdslijn van de twee periodes terug halen met alle emotie van toen. De Kanjerketting was ons houvast in die tijd en nu is het een heel tastbaar bewijs van alles wat Floortje en wij met haar hebben meegemaakt.  Een deel van de herinneringen aan een hele intense periode.”

De Kanjerketting was onze houvast in de periode dat Floortje ziek was en nu is het een heel tastbaar bewijs van alles wat we hebben meegemaakt.

Floortje is nu twaalf jaar en ook voor haar is de Kanjerketting heel belangrijk en waardevol.  “Als ik de kanjerketting vast houd, dan voel ik me sterk, want in de ketting zit heel veel van mijn verleden. Door de kralen van de Kanjerketting weet ik wat ik als klein kind heb meegemaakt. Toen ik ziek was betekende de ketting niet veel voor mij, want toen was ik zo klein dat ik het me niet herinner hoe dat ging met die kralen. Als ik er nu naar kijk dan denk ik; ik heb echt geluk want ik heb het overleefd en dan denk ik ook aan de kinderen die ook kanker hadden en die het niet hebben overleefd.”
 

Ontdek het verhaal achter iedere kraal

Ontdek het hele verhaal

Meerdere keren prikken

Beeldvormend onderzoek

Beenmergpunctie

Lumbaalpunctie

Operatie

Dexamethason

Stamceltransplantatie - paars

Radioactieve behandeling

Chemo-Kasper

Radio-Robbie

Radiotherapie

Immunotherapie

Sonde

Bloedtransfusie

Injectie

Aanprikken lijn

Pleister / hechtingen verwijderen

Oogdruppelen

Vernevelen

Katheteriseren / klysma

Opname

Opname IC

Isolatie

Vereniging Kinderkanker Nederland -kraal

Start behandeling

Steun de Kanjerketting

Geef kinderen een lichtpuntje tijdens de zware behandeling