Kom in actie

Samen steun je sterker

Ieder jaar krijgen in Nederland zeshonderd kinderen de diagnose kanker. De behandeling is zwaar en duurt lang. Om deze kinderen en hun familie te steunen, heeft de Vereniging Kinderkanker Nederland in 2006 de Kanjerketting ontwikkeld.

Vlak na de diagnose krijgt het kind de Kanjerketting die begint met de kraal met het anker, het symbool van hoop, en zijn naam. Na iedere behandeling, onderzoek of gebeurtenis, krijgt het kind een speciale kraal die het kind of een van de ouders aan de Kanjerketting rijgt. De Kanjerketting maakt op deze manier tastbaar wat het kind heeft meegemaakt en vertelt zijn eigen, unieke verhaal.

Alle kinderen krijgen de Kanjerketting en de kanjerkralen geheel gratis, maar om dit te kunnen doen is onze vereniging volledig afhankelijk van donaties. De handgemaakte kralen van speciale, gifvrije fimo-klei worden exclusief voor de Vereniging Kinderkanker Nederland geproduceerd en zijn niet verkrijgbaar in de handel. Gemiddeld kost een Kanjerketting 335 euro. De totale kosten bedragen 201.000 euro per jaar.

Vind jij ook dat de Kanjerkralen voor elk kind met kanker beschikbaar moeten blijven?
Steun dan dit kleurrijke initiatief!

 • Kies een actie en doe mee of start je eigen actie

 • Stel een doel, hoeveel haal je op?

 • Deel jouw actie met iedereen

 • Met jouw actie steun je de Kanjerketting

Zo pak je het aan

Zonder jou geen Kanjerketting

 • Doneer een bedrag aan de Kanjerketting

  Steun de Kanjerketting met een eenmalige donatie.

 • Adopteer een Kanjerketting of Kanjerkraal

  Doneer een Kanjerketting of een Kanjerkraal.

 • Sponsor worden als bedrijf

  Draag samen met je collega’s een steentje bij aan dit kleurrijke initiatief.

Nog meer manieren om de Kanjerketting te steunen

Hoe steun je ons?

Natuurlijk zijn er nog meer manieren waarmee je de Kanjerketting en andere activiteiten van de Vereniging Kinderkanker Nederland steunt. Zoals bestellen via YouBeDo of SponsorKliks en inleveren van je VVV-bonnen. 

Acties voor Kanjerketting

Steun de acties