Hoe wordt jouw donatie besteed?

De behandeling van kinderkanker is zwaar en duurt soms meerdere jaren. Om kinderen met kanker te steunen, ontwikkelde de Vereniging Kinderkanker Nederland (voorheen VOKK) in 2006 de Kanjerketting. De Kanjerkralen zijn speciaal ontworpen en worden exclusief geproduceerd voor de Vereniging Kinderkanker Nederland. De kralen zijn dus niet verkrijgbaar in de handel. De Vereniging Kinderkanker Nederland verstrekt deze kralen aan het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie en aan twintig regionale ziekenhuizen waar de kinderen deels behandeld worden.

 

Jouw donatie komt altijd goed terecht

Onze aandachtspunten

  • Jouw donatie wordt ingezet voor kinderen met kanker

  • Je draagt bij aan de productie van kralen

  • Dankzij jou zorgen we voor verzending naar de ziekenhuizen

  • Een lichtpuntje tijdens de zware behandeling

Waardevol en belangrijk

Voor de kinderen en de ouders is de Kanjerketting heel erg waardevol en belangrijk. De ketting vertelt het unieke verhaal van het kind en de kleurige kralen vormen een lichtpuntje tijdens de zware behandeling. De kralen maken letterlijk zichtbaar wat voor kinderen zo ongrijpbaar is. Door de Kanjerketting begrijpen ze beter wat er met hen gebeurt. En met de Kanjerketting in de hand kunnen kinderen aan hun opa, oma of klasgenootjes uitleggen wat ze meegemaakt  hebben. En ouders op hun beurt gebruiken de Kanjerketting om hun kind uitleg te geven over ingrepen en hen daarop voor te bereiden.

Kinderen met kanker krijgen de Kanjerketting en de Kanjerkralen helemaal gratis. Maar om dit te kunnen doen, zijn wij volledig afhankelijk van donaties. Een Kanjerketting kost gemiddeld 335 euro. De totale, jaarlijkse kosten zijn 201.000 euro.

Wil jij ons helpen zodat we ook  in de toekomst kinderen met kanker kunnen steunen met de Kanjerketting?

Steun de Kanjerketting

Wil jij ons helpen zodat we ook in de toekomst kinderen kunnen blijven steunen met de Kanjerketting?