initiatiefnemer van de Kanjerketting

Vereniging Kinderkanker Nederland

Wanneer je te maken krijgt met kinderkanker, beland je van het ene op het andere moment in een andere wereld. Een wereld waarin je zoekende kunt zijn naar houvast, bemoediging, hoop, herkenning, steun en troost. Gelukkig ben je niet alleen.

De vereniging is er voor iedereen die met kinderkanker te maken heeft (gehad)

De rode draad van verbondenheid

Niet alleen tijdens de behandeling, maar ook daarna. We bieden een plek waar je altijd terecht kunt voor herkenning, steun, een luisterend oor, begrip, ervaringsdeskundige informatie en praktische tips. 

Onze leden zijn ouders, kinderen, jongeren, broers en zussen, survivors en grootouders; ieder met een eigen verhaal. Over verschillende diagnoses. Over kinderen van alle leeftijden. Over behandeling, genezen zijn en verlies en rouw. Over volwassen survivors. Geen verhaal is hetzelfde, maar altijd voelbaar is de rode draad van verbondenheid
 

Samen blijven we de zorg verbeteren

Ook onze medewerkers en vrijwilligers weten uit eigen ervaring hoe het is als je kind kanker heeft. Zo vormen we als het ware een Kanjerketting die al onze kleurrijke verhalen en ervaringen met elkaar verbindt, ernaar luistert en ervan leert. Want dankzij deze waardevolle kennis kunnen wij samen de zorg blijven verbeteren.

We zijn mede-initiatiefnemer van het Prinses Máxima Centrum en de verbindende schakel tussen verschillende organisaties in de kinderoncologie. Al ruim dertig jaar zetten we ons in voor de beste zorg en nazorg en vertegenwoordigen we jullie stem richting de politiek, zorg en onderzoek.