Vooruitblik 2021

Nieuw begin:  nieuw kantoor en nieuwe naam

De VOKK is verhuisd naar De Bilt

Niet alleen de site van de Kanjerketting is vernieuwd; ook de VOKK zelf is verhuisd van Nieuwegein naar De Bilt. Sinds 8 december 2020  zijn wij te vinden in het Koetshuis van Landgoed Oostbroek, pal naast het Prinses Máxima Centrum, waarvan de VOKK mede-initiatiefnemer en mede-eigenaar is. De VOKK had al een vaste plaats in de centrale hal van het Máxima, waar ouders en survivors terecht kunnen voor informatie en steun. Wie behoefte heeft aan rust en een luisterend oor, kan vanaf nu ook via een pad door een bloemenweide naar het nieuwe kantoor van de VOKK wandelen.

Ons volledige adres: Bunnikseweg 25, 3732 HV De Bilt

Nieuwe naam

Vanaf februari 2021 gaat de VOKK verder onder een andere naam.

 We willen graag dat de VOKK een vereniging is waar iedereen zich thuis voelt. We zijn er voor iedereen die te maken heeft of heeft gehad met kinderkanker: ouders van kinderen in en uit behandeling, ouders van een overleden kind, kinderen, jongeren, broers en zussen en (volwassen) survivors. Onze vereniging is een plek waar je altijd terecht kunt voor steun, herkenning, een luisterend oor en begrip. Door onze huidige naam (Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker) is dat niet voor iedereen duidelijk. Door te kiezen voor een nieuwe ‘bredere’ naam, willen we nog meer onderstrepen dat we er voor iedereen zijn. Wat de nieuwe  naam gaat worden houden we nog even geheim tot februari!

Onze vereniging is mede-initiatiefnemer en mede-eigenaar van het Prinses Máxima Centrum. Maar we zijn en doen meer dan dat: we zijn dé landelijke belangenvereniging die zich al sinds 1987 inzet voor de beste zorg en nazorg voor het hele gezin. Daarnaast vormen wij een belangrijke schakel tussen verschillende organisaties in de kinderoncologie.

Het afgelopen jaar hebben wij met onze vrijwilligers, de medewerkers van het bureau en het bestuur zorgvuldig gekeken naar de rol en toekomstbestendigheid van onze vereniging. Ons uitgangspunt is dat we die warme vereniging blijven, maar wel in een nieuw, modern jasje: een nieuw logo en een duidelijk verhaal over wie we zijn en wat we doen. Daarbij hoort ook een nieuwe, frisse website die begin volgend jaar gelanceerd wordt. Dus houd onze website in de gaten!

Steun de Kanjerketting

Geef kinderen een lichtpuntje tijdens de zware behandeling