Nieuwe website voor de Kanjerketting gelanceerd

De Kanjerketting helpt kinderen met kanker én hun ouders. Elke kraal staat voor een bepaalde behandeling, onderzoek of een gebeurtenis en is een klein lichtpuntje tijdens de zware behandeling. Vanaf vandaag is alles over de Kanjerketting te vinden op een nieuwe website: www.kanjerketting.nl. Op de kleurrijke site staat alle informatie over de ketting en zijn donaties en sponsoring gemakkelijker gemaakt.

Over de Kanjerketting

De Kanjerketting is een initiatief van de VOKK, de belangenvereniging voor iedereen die te maken heeft (gehad) met kinderkanker. De Kanjerkralen maken letterlijk zichtbaar wat voor kinderen zo ongrijpbaar is. Door de Kanjerketting begrijpen ze beter wat er met hen gebeurt en krijgen ze grip op hun situatie. Ouders gebruiken de Kanjerketting om hun kind uitleg te geven over bepaalde ingrepen, maar kinderen zelf kunnen aan de hand van de ketting ook hun verhaal vertellen aan klasgenootjes of familieleden. Op de nieuwe website is te zien welke kralen er precies zijn en wat elke kraal betekent.

Steun de Kanjerketting

Om alle kinderen  met kanker een Kanjerketting te kunnen geven, zijn er op de website tal van mogelijkheden voor sponsoring en donaties opgenomen. Bedrijven en particulieren kunnen bijvoorbeeld een kraal of een ketting adopteren. Maar het is in de nabije toekomst ook mogelijk om een actie of inzameling te organiseren via de site en zo de Kanjerketting te steunen.

De VOKK is verhuisd naar De Bilt

Niet alleen de site van de Kanjerketting is vernieuwd; ook de VOKK zelf is verhuisd van Nieuwegein naar De Bilt. Vanaf vandaag is de organisatie te vinden in het Koetshuis van Landgoed Oostbroek, pal naast het Prinses Máxima Centrum, waarvan de VOKK mede-initiatiefnemer is. De VOKK had al een vaste plaats in de centrale hal van het Máxima waar ouders en survivors terecht kunnen voor informatie en steun. Wie behoefte heeft aan rust en een luisterend oor, kan vanaf nu ook via een pad door een bloemenweide naar het Koetshuis wandelen, waar het nieuwe kantoor van de VOKK gevestigd is. 

Steun de Kanjerketting

Geef kinderen een lichtpuntje tijdens de zware behandeling