Moment van de waarheid voor Rose uit EO’s ‘Hallo, ik heb kanker’

In de afgelopen weken zagen we hoe Rose (10) in het EO-programma ‘Hallo, ik heb kanker’ 10.000 euro bij elkaar probeert te krijgen voor een nieuwe KanjerKettingkraal. Haar wens is een kraal te realiseren voor als je haar weer gaat groeien. Aanstaande zondag, 13 februari, zien we tijdens de laatste uitzending of het gelukt is. Kijk je mee? 
 

Rose verheugt zich al op zondag. Elke week kijkt ze met haar ouders, broer en teckel Fien. ‘In de klas kijken we het ook altijd terug. Mijn klasgenoten en vriendinnen vonden vooral aflevering 4 heel leuk, want toen waren ze veel in beeld.’ Rose vond het heel bijzonder zichzelf de afgelopen weken op tv te zien. Zowel tijdens de leuke, als de moeilijke momenten. ‘Af en toe kreeg ik dan weer tranen in mijn ogen. Dan komen de verdrietige gevoelens weer omhoog.’ Dat heeft ze niet alleen bij haar eigen lastige stukjes, ook bij de andere kinderen. Zoals toen Olivier in aflevering 5 werd aangeprikt voor de chemo. ‘Dat vond ik ook altijd een spannend moment.’ 

Top

Op dit moment krijgt Rose geen chemo via een infuus, maar neemt ze chemopilletjes en chemodrankjes om te zorgen dat de kanker wegblijft. Dat gaat top. ‘De chemo is zelfs opgehoogd. Een goed teken, want dat betekent dat ik er goed op reageer.’ Extra fijn, want ze heeft een aantal weken chemo gemist vanwege te lage bloedwaarden. ‘Dat vond ik spannend, want ik was bang dat de kanker terug zou komen of toe zou nemen.Gelukkig is dat niet zo.’ 

Leuke reacties

Waar ze vrolijk van wordt zijn de reacties op de uitzending. ‘Mijn familie, vriendinnen en mijn juffen reageren dan dat ze het heel erg leuk vinden.’ Soms vraagt Rose op Instagram wel eens of ze de uitzending leuk vonden. ‘Iedereen reageert dan met “ja!”’. Of ze sturen me een berichtje met: “het was weer een mooie aflevering!” Dat vind ik fijn.’ Rose is ook heel blij met alle opnames. Voor nu, maar ook voor later. 

Donaties

Via Instagram ontvangt ze ook weleens aanvragen om armbandjes te maken die ze verkoopt om geld op te halen voor de kraal. Het leukste vindt ze als er niet alleen bestellingen komen van familie en vrienden, maar ook van mensen die ze niet kent. ‘Dat gebeurt steeds vaker. Eigenlijk gaat het best goed met mijn bedrijfje.’ Komende lente en zomer gaat ze ook buiten babykleertjes verkopen. ‘Want als het lukt met de kraal dan wil ik ‘m adopteren en dat kost 500 euro per jaar. Doe dus als ik en steun de KanjerKetting!

De laatste aflevering van 'Hallo, ik heb kanker' is zondag 13 februari te zien om 17:45 uur bij de EO op NPO Zapp.

Wil je Rose volgen? Kijk dan op haar instagram-account: kanjermetkracht!

Tekst: Marjolein Broeren

Steun de Kanjerketting

Geef kinderen een lichtpuntje tijdens de zware behandeling