Blog Lisette: Tijd voor leuke dingen

In eerste instantie werden we overvallen met een diagnose die wij niet wilden horen en een onbeschrijfelijke angst om ons kind te verliezen. Want wij zagen ons kleine meisje van net 2,5 jaar een paar dagen na de operatie ineens, door toen nog onbekende oorzaak, zodanig achteruit gaan dat ons gevraagd werd afscheid te nemen. Daarna kwam er opluchting, want Nina haar tumor werd geclassificeerd als ‘niet tot nauwelijks groeiend’! Tijd voor leuke dingen dus! 

Wij gingen met elkaar een paar dagen weg, beide opa’s en oma’s kwamen gezellig langs. Wij genoten van een dagje Efteling, werden uitgenodigd om deel te nemen aan het KinderBeestFeest in Amsterdam. En raceten over het circuit van Lelystad. Zo probeerden wij met elkaar mooie herinneringen te maken en te genieten van de tijd samen. Want dat is iets waar wij ineens heel bewust mee bezig waren na zo’n diagnose. Dat de tijd samen als gezin zeer kostbaar is. Ineens beleefden wij alles veel intenser. Het leven is ineens eindig. En wij weten niet wanneer de tijd met elkaar samen stopt.

Leuk dat Nina ziek is

Wat bijzonder dat er organisaties bestaan die leuke uitjes regelen voor kinderen met kanker en hun gezin. Zulke leuke uitjes zelfs, dat de broers van Nina wel eens gezegd hebben: “Soms is het dan toch leuk dat Nina ziek is, anders hadden wij deze leuke uitjes niet”. En hoe hard dit ook klinkt, de broers hebben wel gelijk. Als Nina niet ziek was geweest, hadden zij geen bijzonder verlof gekregen van school voor uitjes, waren wij niet uitgenodigd door organisaties en met elkaar nooit zo vaak weg geweest. En hadden wij niet zoveel mooie, dierbare herinneringen met elkaar gemaakt. 

‘Goede dag’ kraal

En deze mooie momenten leggen wij ook vast aan de als maar langer worden de kralenketting, met de ‘goede dag’ kraal! Want ook dit maakt onderdeel uit van de lange reis die wij met elkaar als gezin doormaken. De reis vastgelegd aan een ketting. De Kanjerketting. 
 

Lisette, mama van Nina

Steun de Kanjerketting

Geef kinderen een lichtpuntje tijdens de zware behandeling